Test av Nordic Navigator

Skrevet av Mick Rasmussen den 11.01.05 kl.10.00, lagret i Uncategorized

Som gammel orienteringsløper med rimelig godt kjennskap til kart og kompass hadde jeg lite til overs for disse nymotens elektroniske greier. Hadde selvfølgelig lest og hørt om GPS. Videre stilte jaktkameraten med nyinnkjøpt GPS av ukjent merke på høstjakta i 98. Dette forsterket mitt inntrykk av dette bare var bortkastede penger. Han brukte bortimot hele jaktuka på å “surre” rundt med dette. Kombinasjonen av en lite brukervennlig GPS, dårlig bruksanvisning med mange vanskelige engelske ord og vendinger i tillegg til at kjøperen er født i 1947 var ikke den beste.

Da sønnen min og noen kamerater overtok en hundesportbutikk inngikk de en avtale med firmaet “Jæger og Hund” om bl.a. salg av Nordic Navigator GPS. Jeg var innom og kikket på en av disse og vi ble så enige om at jeg skulle teste denne. Om jeg ble fornøyd så skulle jeg kjøpe den til en fornuftig pris.
Deretter reiste jeg hjem og leste først godt gjennom en god bruksanvisning på Svensk samt en mindre Norsk meny. Kortversjon med det aller viktigste. Tok og noen telefoner til “Jæger og Hund” hvor de var tålmodigheten selv og jeg fikk skikkelig god hjelp og svar på alle spørsmål. For å bli kjent med virkemåten tok jeg GPSen med når jeg luftet hunder eller syklet tur og la inn waypoints samt oppsøkte kjente steder. Selv for en “gammel” mann var denne GPSen lett å bruke. Kan bl.a. nevne at jeg tok den med ut i Nordsjøen (Gullfaks B) hvor jeg arbeider. Satte meg til med kartet over hjembygda og la inn huset hjemme. Vel kommet hjem etter endt tur oppdaget jeg at jeg hadde bommet med ca.100 m. Det kan skyldes noe unøyaktig kart eller at jeg ikke hadde vært så nøye med mm når jeg la inn N og Ø verdien. Har senere erfart at med stor nøyaktighet ved innlegging og ved lagring waypoint er der omtrent ikke avvik.

Deretter kjøpte jeg denne “nymotens elektroniske greia” og tok den med på høstjakta i 2001. Jakter ryper og skogsfugl i Sør-Trøndelag. Har gjennom mange år i fjellet selvsagt blitt overrasket av tåka noen ganger. Da har jeg alltid satt meg ned og forsøkt være tålmodig, men den som ikke har en noe guffen følelse når en sitter slik lyver. Denne jakta fikk jeg en ettermiddag en skikkelig tett tåke rett i hodet. Satte meg også denne gangen ned, tok fram GPSen og startet denne. Det som var at når en ikke var i det minste tvil om hvor en befant seg i forhold til retning og distanse til hytta, så var jeg helt avslappet. Etter en stund ruslet jeg i ro å mak “hjem” uten problem.

Sønnen min som jakter i Sverige med mye skog og lite holdepunkter opplever det samme i forhold til det å finne tilbake om en har rotet seg litt bort eller hvor en har parkert bilen. Etter en lang dag i fjellet eller skogen er det med blytunge føtter greit å ta korteste veien.. Vi har nå 3 GPSer på jaktlaget men Nordic Navigator er den eneste med Go Back funksjon. Dvs du trykker kun inn en knapp der du går fra f.eks.bilen og da er det stedet lagret. Videre har den et godt lesbart display og er lett å bruke på alle måter. Skal det sies noe som kan være et minus for noen må det være størrelsen. For meg som bruker bare lesebriller så setter jeg pris på det store displayet som er lett lesbart uten briller. Den veier tross alt mye mindre enn en rype i sekken! Så vidt meg bekjent er Nordic Navigator GPS den eneste hvor du og kan legge inn hundesøker om det skulle være aktuelt

Det skrives i enkelte fora om forbruk av batteri ved bruk av GPS. For en som går på back track eller spor i flere timer kan det være et vist forbruk. Ellers for den som har den med som en ekstra sikkerhet i tillegg til kart og kompass så er ikke dette noe en trenger å vektlegge. Om noen er på jakt etter en sikker og stødig GPS som står for en støyt, er brukervennlig og med godt lesbart display så må Nordic Navigator være et godt valg.

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:


| (c) 2002 - 2010 GPS Publishing | Personvern | Kontakt oss |

Søk på GPS.no

Nyeste i forumet:

Fotoboks Norge og Sverige Gpi med wav.
Taiwan firmware til Nüvi 7x5
NuviCam fotobokser - laste ned
GPS-sporer
Euref89
Kart over til Oregon 600
Garmin nuvi 3760 eller 3790 ønskes kjøpt
Lydfiler til Garmin 2597LMT
Kjente feil på Garmin?
Tomtom 9.65 klar for nedlasting

Seneste kommentarer:

i am missing a no follow something or another.. what is...
Cindy,Isn’t that what people keep asking us to do...
That’s way the bestest answer so far!
ben hemşireyım ve sigaranın ne kadar zararlı oldugunu...
En 2003 lo visitamos y realmente también nos enamoramos...

Tags:

3G A-GPS Android API Apple Bluetooth CeBit 2008 CES 2008 CES 2010 digital TV Edge Forerunner Garmin Geoinsight Geotagging Google Google Maps Håndholdt iPhone kamera kart kartdata Laptop LBS Magellan Mediatek Mio Mobil Moov MTK MWC 2008 Navteq Nokia Nuvifone nüvi Oppkjøp Oregon Politikk Produktlansering Samsung SiRFStarIII smartphone Sony Sykkel Taiwan Tester TMC TomTom WiFi Windows Mobile

Mest populære: