Garmin lanserer ecoRoute hd

Skrevet av Mick Rasmussen den 05.01.10 kl.18.29, lagret i CES 2010, Nyheter

CES 2010. Garmin har n√• offisielt annonsert ecoRoute hd, som via en liten sensor som m√•ler essensielle data om bilen, kan hjelpe f√łreren √• kj√łre mer milj√łvennlig og diagnostisere problemer med bilen.

Garmin ecoRoute ble lansert for ca. et √•r siden, da som en ren programvare-l√łsning p√• de fleste nuvi-modellene. EcoRoute hd utvidder dette systemet med en sensorboks som koples til bilens ODBII-port. Denne boksen kan avlese en rekke verdier fra bilen, som:

* Temperatur på luftinntaket
* Kj√łlevesketemperatur
* Motorbelastning
* Posisjon på gasspedalen
* Batteri- og laddestatus
* Utslipp

Alle disse dataene sendes tr√•dl√łst til nuvien som analyserer disse og presenterer dem for brukeren direkte p√• skjermen. Systemet holder automatisk kontroll p√• brennstofforbruket, b√•de pr. Kj√łrte tur og aggregert bakover i tid. Kombinert med brukerinntastede data om bilens brennstoff√łkonomi og pris p√• brennstoff kan GPSen beregne n√łyaktig statistikk for brennstoffs√łkonomien og hjelpe sj√łf√łren √• kj√łre mer milj√łvennlig og samtidig spare penger.

EcoRoute hd blir tilgjengelig i USA i l√łpet av v√•ren 2010 med en veiledende utsalgspris p√• rundt 150 amerikanske dollar. Lanseringsdato og pris i Norge er forel√łpig ikke kjent.LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:


| (c) 2002 - 2010 GPS Publishing | Personvern | Kontakt oss |

Søk på GPS.no

Nyeste i forumet: